Tijdens de Weekonnect vindt ook de IHE (Integrating the Healthcare Enterprise) Europe Connectathon plaats. Een week lang testen 300 programmeurs van leveranciers en zorginstellingen live de toepasbaarheid van IHE integratieprofielen. Bezoekers van de Weekonnect kunnen met een tour over de testvloer kennismaken met de methode van de Connectathon en de werkwijze van IHE.

De deelnemende leveranciers testen de interoperabiliteit van hun software intensief tegen software van andere leveranciers. De connectiviteit van deze systemen is een essentiële basis voor veilig en betrouwbaar gegevens uitwisselen in de zorg. De nauwe samenwerking tussen grote en kleine leveranciers tijdens de Connectathon is een unieke gebeurtenis die hieraan een belangrijke bijdrage levert. Door face-to-face, met open source echte user cases te testen, lossen de deelnemers samen issues op.

Gebruikers van zorgsystemen profiteren in de praktijk van de uitkomsten van deze Connectathon. Voornamelijk omdat geteste IHE integratieprofielen, die gebruik maken van internationale standaarden, zorgen voor minder issues in de praktijk. Daarnaast mogen leveranciers die tests juist hebben uitgevoerd tijdens de Connectathon een IHE integratieverklaring afgeven. Dit is een handig hulpmiddel voor gebruikers in hun keuze voor applicaties.

Elk jaar worden er drie Connectathons georganiseerd, één in Amerika, één in Azië en één in Europa onder auspiciën van IHE Europe. Dit jaar is de Europese Connectathon in Den Haag en initiëren het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, IHE Nederland en ECP Platform voor de informatiesamenleving de Weekonnect rondom de Connectathon.

Bezoekers aan de Weekonnect kunnen zich aanmelden voor een tour zodra het programma van de Weekonnect online staat.

Meer over de IHE Connectathon:

Gaststad IHE Europe Connectathon 2018

 

           

Sponsoren IHE Europe Connectathon