Dankzij digitale zorg krijgen mensen meer regie over hun eigen gezondheid en kunnen zorgprofessionals de beste zorg leveren op de juiste plek, op het juiste moment. Digitale zorg komt pas echt tot bloei als we in staat zijn om veilig en betrouwbaar gegevens uit te wisselen. Hoe krijg je dat voor elkaar? En vooral hoe doen we dat samen? Ontdek het tijdens de WeeKonnect.

De Weekonnect is hèt event voor iedereen die staat voor de uitdaging van veilig en betrouwbaar gegevens uitwisselen in de zorg. We gaan samen aan de slag in inspirerende workshops, lezingen van (internationale) sprekers en kennissessies. Zo krijg je inzicht in de laatste ontwikkelingen, best practices en handvatten om direct mee te starten.

Thema’s Weekonnect

Vastleggen

Veilig en betrouwbaar gegevens uitwisselen in de zorg begint bij eenduidig en zoveel mogelijk eenmalig vastleggen van gegevens in informatiesystemen. Eenduidig vastleggen gaat vooral over eenheid van taal, oftewel het vastleggen van heldere en gedetailleerde afspraken over hoe we gegevens invoeren. Registratie aan de bron verlaagt de administratielast van zorgverleners en patiënten hoeven minder bronnen in te zien. De informatie wordt betrouwbaarder.

Uitwisselen

De kwaliteit van zorg verbetert als we betrouwbare gegevens veilig, gestandaardiseerd en met borging van privacy (toestemming patiënt) kunnen uitwisselen. Dan wordt informatie waardevol om patiënten beter en sneller te helpen en om zelfs meer en meer preventief te werkt te kunnen gaan. Het gaat om uitwisseling binnen en vooral ook tussen organisaties, zo breed mogelijk. Hoe kom je tot benodigde afsprakenstelsels? En op technisch niveau, welke IT infrastructuur is hiervoor nodig?

Implementeren & opschalen

Veilig en betrouwbaar gegevens uitwisselen, digitale zorg tot bloei laten komen. Het kan! Er zijn tal van goede voorbeelden, mooie doorbraken en belangrijke innovaties. De Weekonnect zet het bij elkaar en maakt concreet hoe je organisatieprocessen inricht en protocollen opstelt om implementatie en opschaling gemakkelijker te maken.

 

De Weekonnect gaat ook over veilig en betrouwbaar gegevens uitwisselen in andere sectoren dan de zorg. Ga naar Andere sectoren.